teisipäev, 30. oktoober 2012

KIRIKINDAD LAPSELE

Muster on raamatust "Eesti kindakirjad" (autorid: Elo Lutsepp ja Irina Tammis). Raamatus sellele mustrile konkreetse piirkonna viidet ei anta, küll aga on sellele kirjale pandud kena nimi - Maasikaõiekiri. Kui mõelda nüüd selle nime peale, siis on minu kootud kindad ikka väga toonidest mööda. Raamat annab juhised kasutada punast ja valget, aga mul tekkis Maasikaõiekirja nime lugedes silme ette hoopis värvikombinatsioon rohelisest, valgest ja kollasest. Mis ma siin ikka heietan, ise kudusin ju hoopis tumesinise ja oranziga.
Kindad kudusin oma 2,5 aastasele pojale. Kudusin väikese kasvuvaruga, nii et on täitsa võimalik et ta saab neid kahel talvel kanda. Alustasin 36 silmaga (9 silma vardal), pärast sooniku lõpetamist lisasin igale vardale veel ühe silma juurde (laba osas 10 silma vardal). Päidla ava jäi 6 silma lai. Randme-soonikut kudusin 16 ringi, seejärel parempidises koes laba osa kuni kokkuvõtmiseni 28 ringi. Randme-soonikust põidla avani 9 ringi.
Lõng: Titan Wool Superwool (meriino)
Vardad: 3mm

teisipäev, 16. oktoober 2012

PÄKAPIKUSOKID

Need pisikesed päkapikusokid on üks aastatetagune isetegemine, mille kapipõhjast kastist üles leidsin. Paraku ei mäleta enam täpset lõnga, küll aga mäletan, et kasutasin väga peenikesi vardaid. Sokid on mõnel aastal kaunistanud meie jõulupuud.

pühapäev, 7. oktoober 2012

SINEPIKOLLANE MÜTS

Ka see puuvillasest lõngast kootud müts on mõeldud kandmiseks sügisel või jahedamal suveõhtul. Muser on pärit taas Mary Webby raamatust "Koekirjad" (neli ringi pp ja kaks ringi 1 pp - 1php soonikus jne). Varrastel kokku 100 silma ja nii kuni kokkuvõtmise alguseni. Kokkuvõtmine: igal ringil kaheksast suht suvalisest kohast. Mütsi kudusin 53-54cm peaümbermõõdule.
Lõng: Titan Wool Egitto
Vardad: 3mm

neljapäev, 4. oktoober 2012

TUMESININE MÜTS

See puuvillasest lõngast kootud müts on mõeldud kandmiseks sügisel või jahedamal suveõhtul. Mütsile kudusin sisse ühe palmiku, mille mustri võtsin Mary Webby raamatust "Koekirjad". Varrastel kokku 100 silma ja nii kuni kokkuvõtmiseni. Mütsi kudusin 53-54cm peaümbermõõdule.
Lõng: Titan Wool Egitto
Vardad: 3mm