reede, 28. märts 2014

SEEP KASUTUSSE

Möödas on natuke rohkem kui kuus nädalat seebi keetmisest, ning nüüd on seep valmis kasutamiseks. Hetkel tundub, et retsept on täitsa hea. Seep vahutab, aga mitte liialt et nahka kuivataks; on pigem kreemine ehk siis kätele väga mõnus. Lisaks meeldib mulle seebi puhas valge värv. Nuriseda võib vaid selle kallal, et kuivades on seep kaotanud suure osa greibi lõhnast.
Mõtted aga liiguvad juba uue seebikeetmise suunas. Samas viimased koolikohustused vajavad viimaseid ponnistusi. Nii et pean seebimõtteid pidevalt eemale peletama.

kolmapäev, 26. märts 2014

HEEGELDATUD LINIK (KOLLANE)

Selle heegeldatud liniku läbimõõt on 30 cm. Nii et selline pisemat sorti.

neljapäev, 13. märts 2014

MÜTS (HALL-LILLA)

Sellel talvel juba kenasti sisse kantud müts, mis alles nüüd jõuab siia. Müts on mõnusalt pehmest ja soojast alpaka villasest lõngast. Õpetus DROPSist. Taas sujus juhendi järgi väga lihtsalt.
Lõng: DROPS Alpaca (tolmulilla ja hall)
Vardad: 4mm

neljapäev, 6. märts 2014

SEEBITEGU NR 5

Üle aastate tegin taas seepi. Viimati sai seebikulpi keerutatud aastal 2007. Eelmised korrad on viperusteta läinud, seekord aga läks esimene leeliselahus untsu (jäi tükiliseks) - tean mida valesti tegin. Egas midagi tegin uue lahuse. Seebis on väga suur osakaal oliiviõlil, paras ports läks sisse kookospähkli rasva ja sorts riitsinusõli. Viimased kaks peaksid andma seebile vahutavuse. Lõhnaks lisasin 10 ml greibi eeterlikku õli, sortsu lavendlit ja bensoestüüraksit. Seebitegu nr 5 toimus 9.veebruaril - pesemisega aga tuleb oodata 4-6 nädalat. Arvan et 6 nädalat on isegi tõenäolisem selle seebi puhul, sest seep õnnestus lahti lõigata alles 77 tunni möödudes. Seep kaalub hetkel kokku 1 kg 136 g. Varsti saab pere puhtaks!

esmaspäev, 3. märts 2014

SOKID UMBES 5 AASTASELE LAPSELE

Veel ühed sokid Sörenile varuks, seekord soojades toonides. Ning need siis tibake suuremad kui viimati kootud. Juhend:
Varrastele lõin 58 silma;
Sääresoonik 54 rida ehk 13 cm;
Kannalapp 19 rida ehk 4 cm;
Pärast kanna valmimist kudusin labaosa kuni esimeste kokkuvõtmisteni 51 rida ehk 12,5 cm.
Soonikuks on 2pp, 1 php ning soonik jätkub 2. ja 3. vardal kuni varbaotste neljanda kokkuvõtmiseni.
Lapse sokkidele piisab kenasti ühest tokist ja jääb ka pisut üle.
Lõng: Drops Fabel (50g/205m)
Vardad: 2 mm